Velkommen til Arctic Lavvo!

Vi kan tilpasse teltene våre etter dine behov!

Vinterens samlingsplass

Vinterens samlingsplass

De fleste av oss har kanskje drømt om å ta en pause fra hverdagen og oppleve noe helt nytt og spennende. Kanskje det er en tur til et fjernt og eksotisk sted, eller kanskje det bare er å koble helt av i naturen et sted i nærheten. Uansett hva drømmen er, kan den noen gang virke uoppnåelig og muligens litt skremmende. Men hvis det er en ting Guro og Mina har lært, er det at livet kan endre seg raskt og uventet, og vi kan aldri være helt sikre på hva som kommer til å skje.

Det er noe helt spesielt med å oppleve naturen på nært hold. Når du føler kulden på kinnene og hører stillheten, kan du virkelig kjenne på livets magi. Guro og Mina har hatt gleden av å oppleve dette på nært hold i nesten ti uker.

Når de først begynte planleggingen av eventyret, visste de ikke hva de skulle forvente. Guro og Mina hadde en plan om å reise til Alaska, men pandemien satte en stopper for planene. De begynte å lure på hva de skulle gjøre i stedet. Det var da ideen om å tilbringe noen uker på vidda i Norge begynte å forme seg. 

Guro og Mina var enige om at det var på tide å utforske sin egen bakgård. De hadde begge hørt om eventyrene som ventet i det norske fjellandskapet, men hadde aldri tatt seg tid til å utforske det selv. De bestemte seg for å pakke utstyret sitt og legge ut på en eventyrlig reise i villmarken vinter 2021.

Planen var å bo i en Venor Gamme midt på Finnmarksvidda, omgitt av snø og vinterlandskap. De har måttet tåle alt fra sterk vind til kalde temperaturer. Men selv om været har vært utfordrende, har de to jentene holdt humøret oppe og levd ut drømmen om et liv på vidda.

Da de ankom vidda var det langt fra det glamorøse eventyret de hadde sett for seg. De møtte på utfordringer som dårlig sikt, nedbør, vind og kulde. Det gjorde både jakt, fiske og snarefangst ganske vanskelig og det var mange dager uten uttelling. Etter to og en halv uke med dårlig vær, så de endelig solen igjen. 

 

 

Da solen endelig tittet frem var det som om den smeltet opp sinnene deres. Plutselig våknet naturen til liv igjen, både rypa kommet på skuddhold og storfisken bitt på kroken. 

Livet i gammen ble etter hvert mer og mer hverdagslig, og jentene begynte å innføre vaner. Fredagspizzen ble en fast tradisjon, og de nøt stillheten og roen som omga dem. 

Selv dager de måtte holde seg inne på grunn av dårlig vær kjedet de seg ikke, for de hadde med seg bøker, kortstokk og andre småting som kunne underholde dem. Og selvfølgelig hadde de også hverandre, og brukte tiden på å snakke, le og planlegge fremtidige eventyr.

De fant deres egen lille oase midt på vidda, hvor elva gir dem vann og skogen gir ly. De har jaktet, fisket, satt snarer og kjørt hundespann. På dagtid utforsket det vakre landskapet, og på kvelden kommet hjem til Gammen for å fyre opp ovnen, lage middag og nyte en kopp kaffe.

 

Tilbake i hverdagen kan de se tilbake på eventyret med en følelse av å ha gjennomført en drøm. De har lært mye om seg selv og hverandre. De har lært å takle utfordringer og vanskelige situasjoner. De har opplevd en annen side av naturen som de aldri hadde sett før.

Guro og Mina er takknemlige for å ha fått muligheten til å oppleve dette lille eventyret midt i en merkelige og surrealistiske tid. De innså at man ikke alltid trenger å reise langt for å oppleve noe spektakulært. Noen ganger ligger eventyret rett foran deg, du må bare ha mot til å gripe det.

10 uker på Finnmarksvidda har vært en fantastisk opplevelse. Dine turer trenger ikke være så store eller omfattende. De kan være små eventyr i hverdagen, eller en helgetur til fjells. Med en fast leirplass som utgangspunkt kan oppholdene i naturen være så lang eller kort som passer deg.