Velkommen til Arctic Lavvo!

Vi kan tilpasse teltene våre etter dine behov!

Ofte stilte spørsmål

Generelt

Kan dere montere lavvoer og gammer for oss?

Ja, dette gjør vi gjerne. Ta kontakt med oss for tilbud på montering.

Impregnerer dere lavvoer og gammer?

Nei, vi har dessverre ikke mulighet til det per dags dato. Men vi selger impregnering slik at du selv kan impregnere.

Er det mulig å få vindu i teltduken?

Ja. Vi skreddersyr alle telt på bestilling, så vi kan tilpasse med vinduer i både tak og vegger. Alt etter ditt ønske og behov.

Kan jeg selv velge plassering av vindu, ventil og pipegjennomgang?

Ja det kan du, vi tilpasser produktet slik du ønsker med tanke på antall og plassering av vindu, ventil og pipegjennomgang. Ta kontakt med oss på telefon eller epost så tilpasser vi teltet slik du ønsker.

Hva kreves av underlaget som produktene monteres på?

Våre produkter kan plasseres rett på bakken. Alternativt velger en del kunder å bygge platting som teltene skal stå på, platting bygges gjerne av kunder som skal ha teltet stående på samme plass hele året.

Frakt og levering

Hva er leveringstiden på en skreddersydd lavvo eller gamme?

Det er individuelt per ordre. Normalt er leveringstiden omtrent 3 uker, men kan variere med tanke på antall ordrer vi har på gitt tidspunkt. For nøyaktig leveringstid på ditt spesialtilpasset produkt anbefaler vi at du tar kontakt på epost eller telefon.

Hvem frakter produktene?

Varene sendes i hovedsak med Bring, og leveres enten hjem til din adresse eller til ditt nærmeste postkontor.

Hvor lang frakttid?

Det tar normalt 1 uke fra vi sender varen fra vårt produksjonslokale, til du har varen hos deg (fastlands Norge). Dersom vi sender flere kolli, hender det at kolliene splittes og ankommer ditt sted på forskjellige dager.

Venor Gamme

Kan man sette opp en Venor Gamme alene?

Ja, Venor Gamme 4-6 og 8-10 kan du sette fint opp alene. Vi anbefaler å være 2 når man setter opp Venor Gamme 12-14 og Venor Gamme Lang.

Kan man lage bål i Venor Gamme?

Nei, Venor Gamme er kun beregnet for oppvarming med ovn.

Må man ha pipegjennomgang i Venor Gamme?

Nei, du kan velge å ikke ha pipegjennomgang. Men til alle pipegjennomganger følger det med lokk slik at du kan stenge igjen åpningen.

Kan man ha flere pipegjennomgang i Venor Gamme?

Ja, dette kan vi enkelt lage. Ta kontakt med oss, så ordner vi det.

Kan man få spesialtilpasset pipegjennomgang?

Ja, vi kan spesialtilpasse pipegjennomgang i den diameteren du ønsker. Ta kontakt med oss. Standarddiameter på pipegjennomgang til våre gammer er 95 mm.

Kan man selv velge plassering av vindu, ventil og pipegjennomgang?

Ja, det kan du, vi tilpasser produktet slik du ønsker med tanke på antall og plassering av vindu, ventil og pipegjennomgang.

Venor Lavvo

Kan man sette opp en Venor Lavvo alene?

Ja, Venor Lavvo 4-6, 8-10 og 12-1 kan du sette opp alene. Vi anbefaler å være 2 når man setter opp Venor Lavvo 15-20.

Kan man lage bål i Venor Lavvo?

Ja, det kan du fint. Husk bare å ta av ovnshatten dersom du skal bruke bål som oppvarmingskilde. Dette får du enklest til før du monterer opp lavvoen.

Kan man få spesialtilpasset pipegjennomgang?

Ja, vi kan spesialtilpasse pipegjennomgang i den diameteren du ønsker. Ta kontakt med oss. Standarddiameter på pipegjennomgang til våre lavvoer er 100 mm.

Kan man ha feltseng i Venor Lavvo?

Ja, det går fint an å ha feltsenger i våre lavvoer. Ved bruk av feltsenger vil det være plass til færre overnattingsgjester i lavvoene, da feltsengene opptar et større gulvareal enn om man sover direkte på bakken. Ta gjerne en titt på våre illustrasjoner under våre telt.

Kan man ha vindu i Venor Lavvo?

Ja, du kan velge mellom panoramavindu, trapesformet og firkantet vindu.

Venor Tradisjonell Lavvo

Kan man sette opp en Venor Tradisjonell Lavvo alene?

Ja, Venor Tradisjonell Lavvo 4-6, 8-10 og 12-14 kan du sette opp alene. Vi anbefaler å være 2-3 når man setter opp Venor Tradisjonell Lavvo 5-20 og 25-30. Vi anbefaler bruk av stige ved oppsetting av alle størrelser.

Kan man lage bål i Venor Tradisjonell Lavvo?

Ja, det kan du fint. Husk bare å ta av ovnshatten dersom du skal bruke bål som oppvarmingskilde. Dette får du enklest til før du monterer opp lavvoen.

Kan man ha feltseng i Venor Tradisjonell Lavvo?

Ja, det går fint an å ha feltsenger i våre lavvoer. Ved bruk av feltsenger vil det være plass til færre overnattingsgjester i lavvoene, da feltsengene opptar et større gulvareal enn om man sover direkte på bakken. Ta gjerne en titt på våre illustrasjoner under våre telt.

Kan man ha vindu i Venor Traisjonell Lavvo?

Ja, du kan velge mellom trapesformet og firkantet vindu. Ta kontakt på epost eller telefon så hjelper vi deg å tilpasse din lavvo.

Hvorfor er innerduken til Venor Tradisjonell Lavvo halvhøy?

Innerduken er konstruert slik for å få luftgjennomstrømning til bålet. Ved fyring med bål, anbefaler vi å løfte opp ytterduken på strategiske plasser, rundt lavvoen. Innerduken kan ligge helt mot bakken. Luften vil strømme inn i lavvoen, mellom ytterduken og innerduken og hjelpe slik at røyken stiger opp og ut av lavvoen.

Kan man bruke aluminiumstenger til Venor Tradisjonell Lavvo?

Ja, man kan bruke aluminiumstenger til og med størrelse 15-20. Likevel anbefaler vi at man bruker trestenger, da duken sitter best og penest på når den monteres på trestenger.

Hvilken dørløsning er best til den tradisjonelle lavvoen?

Vi har ingen sterk anbefaling, det er fordeler med alle løsninger. Synes du det er vanskelig å velge dørløsning, er det bare å ringe oss, så kan vi vurdere dette sammen med deg. Dersom du ønsker en tettes mulig lavvo er glidelåsdør å anbefale, med da mister man litt av det tradisjonelle uttrykket.

Tåler Venor Tradisjonell Lavvo å stå ute hele året?

Ja, ved jevnlig tilsyn gjennom hele året kan den tradisjonelle lavvoen fint stå ute hele året. Pass på å børste av lavvoen ved tunge snøfall. Etterimpregner lavvoen ved behov, det kan gjøres mens lavvoen er oppslått. Levetiden på lavvoen vil variere i forhold til klima. Vår erfaring er at lavvoene som står oppe hele året, har en kortere levetid ved kysten enn på innlandet.

Vedlikehold og garanti

Hvor lang garanti er det på gammene og lavvoene?

Alle privatkunder får 3 år med gratis reparasjon av skader. På søm, stenger og fabrikasjonsfeil, så stiller vi mer eller mindre evig garanti så lenge det er innenfor rimelighetens grenser. Det er vanskelig å stille garanti mot naturskader og teltet kan i verste fall ta skader av uvær. Det er store lokale variasjoner på luftfuktighet og surnedbør som kan gi jordslag og råteskader. Likevel bistår vi som regel våre kunder med gratis vaskemiddel og impregnering om slike skader oppstår i løpet av de 2 første årene.

Hva kreves av vedlikehold?

Vi anbefaler årlig eller annet hvert år med impregnering, og muligens årlig vask. Det er store lokale variasjoner fra plass til plass, intervallene avhenger av dette samt hvor mye du bruker teltet.

Kan man gjøre vedlikeholdet selv?

Du kan gjøre alt av vedlikehold selv.

Bør man pakke lavvoen/gammen ned etter hver sesong, eller kan det stå ute hele året?

De kan stå oppe hele året, men vi anbefaler å ta ned når det ikke brukes eller når det er lange perioder der det ikke skal brukes.

Fasiliteter

Er det vanlig med fasiliteter med tanke på matlaging og toalett til lavvo eller gamme?

Fasiliteter for å lage mat er det plass til, her kan vi bistå deg med tips og produkter om det er ønskelig. I utgangspunktet har ikke vi fasiliteter for toalett i selve teltet, men vi har mulighet for å tilpasse med eget «tilbygg» for dette. Vi produserer også en egen WC-Lavvo tiltenkt for bruk med campingtoalett. Det er mange ulike toalettfasiliteter, her kan vi også bistå med tips og produkter, vi har blant annet et samarbeid med Cinderella.

Hvilken kilde for oppvarming anbefaler dere?

Vi kan tilby ulike ovnsløsninger. Alt fra ved-, gass- og oljeovner. Vi foretrekker å gjøre en behovsanalyse sammen med våre kunder før vi anbefaler noe konkret, ta gjerne kontakt så skal vi sammen finne den beste løsningen for deg.

Har dere noen løsning for bruk av solcellepanel?

Vi har per i dag ingen løsningen for solcellepanel, men vi har samarbeidspartnere som kan bistå med ulike løsninger. Ta gjerne kontakt om du trenger en løsning for bruk av solcellepanel.

Jeg lurer på isolasjon, hvordan fungerer det og trenger jeg det?

For isolasjon tilbyr vi innerduk/innertelt til alle våre produkter. Innerduken skaper en luftlomme mellom ytter- og innerduken som isolerer. Vi har mange kunder som bruker denne løsningen på vinteren nede i 0-30 kuldegrader. Er du usikker om du har behov for innerduk kan du kontakte oss så kan vi avklare dette i en eventuell samtale.

Værforhold

Det er svært værhardt på leirplassen vår, særlig regn og vind. På vinteren kommer det ofte opp i storm og vi har også sett orkanstyrker. Hvordan er det for produktene med tanke på vind, regn og snø?

Venor Gamme tåler større belastninger enn lavvoen. Det er viktig at teltene festes skikkelig til underlag og at de barduneres godt. Vi har mange kunder innenfor reiseliv og skoler/barnehager hvor teltene står oppe hele året, og vi får ofte tilbakemeldinger på at teltene har stått igjennom storm. Vi erfarer at fuktig vinterklima er det mest utfordrende for teltene. Hvis teltene blir stående over lengre tid slik at duken er konstant fuktig og kald så kan det danne seg jordslag. Dette kan i verste fall føre til at det kan trekke vann igjennom om duken er konstant fuktig. Skal du ha leirplass i ekstremt værutsatte områder anbefaler vi at du tar kontakt slik at vi kan snakke nærmere om dette temaet.

Hvor kraftig uvær tåler teltene?

Teltene våre tåler ekstremt kraftig uvær, Venor Gamme er teltet vårt som er blitt utsatt for det verste været. Vi har kunder som har hatt sin Venor Gamme stående i vind på over 40 meter i sekundet uten at det har tatt skade, og så store snøfall at bare pipen er synlig. Dette forutsetter at teltet er montert opp korrekt og er både bardunert og festet godt i bakken.

Kan man ha ovn i Venor Tradisjonell Lavvo?

Ja, med ekstra tilpasninger i regnhatten, kan du ha ovn i
lavvoen.

Arctic Minilavvo

Er det enkelt å lage stenger selv?

Ja, så lenge du har tilgang til en liten skog, er det veldig enkelt (og koselig) å lage stenger selv

Hvor mange barn er det plass til i Arctic Minilavvo?

Det er plass til 2-3 barn sittende i lavvoen.

Kan man fyre i Arctic Minilavvo?

Nei, lavvoen er ikke egnet for fyring.