Velkommen til Arctic Lavvo!

Vi kan tilpasse teltene våre etter dine behov!

Vedlikehold av lavvo og gamme

Vedlikehold av lavvo og gamme

Våre lavvoer og gammer er produsert i et slitesterkt bomull/polyester-stoff. Stoffet er impregnert, råtebehandlet og beskyttet mot UV-stråler. Blandingen bomull/polyester gjør at duken puster godt, impregneringen forhindrer vanndråper i å trenge igjennom duken. Altså er duken både vanntett og pustende. 

Generelt sett trenger duken lite vedlikehold. Et par punkt som er greit å vite.

  1. Se til at duken er tørr når du lagrer den. Er det ikke tørt vær når leirplassen pakkes kan man for eksempel pakke duken ut hjemme og henge den til tørk i en garasje eller lignende.
  1. Når du ser behovet for det så må duken re-impregneres. Impregneringen som bør brukes er silikonbasert tekstil impregnering, slik impregnering finner du ofte i varehandelsbutikker eller kjeder. Vi selger impregnering, sjekk ut nettbutikk eller ta kontakt for kjøp.

Behovet for re-impregnering vil variere etter klimaet du bruker lavvoen eller teltet i og hvor mye produktet blir brukt. Vi opplever at kunder som har lavvo eller telt permanent oppslått, som for eksempel barnehager som bruker Tradisjonell Lavvo til sin faste leirplass, må impregnere omtrent annen hvert år. Har du ikke din lavvo eller telt permanent oppslått trenger du ikke å impregnere ditt produkt i nærmeste fremtid. Se til at duken er tørr under lagring og du vil mest sannsynlig ikke trenge å vedlikeholde den på flere år.

 

Ikke sikker på når behovet for impregnering er?  

Opplever du at det lekker vann er det på tide å impregnere duken. Husk at vannlekkasje er forskjellig fra kondens. Fyrer man ikke i lavvoen eller teltet vil man kunne oppleve samling av kondens på innsiden, kondensen vil tørke bort når man varmer opp og dukens evne til å puste vil slippe kondensen ut etter en stund med fyring. Kondensen vil forsvinner fortere om man ventilerer bedre med for eksempel topphatten åpen, ventil åpen eller døren halvåpen.

 

Hvordan impregnere?

Se til at duken er tørr. Slå opp lavvoen eller teltet en tørr og mild dag. Børst av jord, sand, kvister, blader og lignende. Vi anbefaler å fylle impregnering i en lavtrykks pumpekanne, og spraye jevnt over hele duken. Bruk gjerne trappestige for å nå lengst mulig opp. La duken tørke ute i frisk luft. Det er også mulig å legge duken ned på en presenning for å impregnere. La impregneringen tørke, duken må heises opp for å tørke jevnt. Erfaringsmessig opplever vi kvalitetsforskjell på impregneringsmiddel, vær obs på dette når du velger impregnering.