Velkommen til Arctic Lavvo!

Vi kan tilpasse teltene våre etter dine behov!

Japan, heroinpriser og barnehager

Japan, heroinpriser og barnehager

I dag vil jeg ta deg med på en kort reise gjennom – Japan, heroinpriser og barnehager.

Japan

Vi begynner med selvskryt, fordi vi i Arctic Lavvo har de siste to månedene solgt 30 lavvoer til forhandler i Japan. Vi er utrolig glad for å ha en ny forhandler som ønsker å satse på våre produkter. Ordre størrelsen er stor, og vi er allerede i prat om neste bestilling som vi håper kommer i løpet av februar. Vi er stolte over at våre produkter nå er på det japanske markedet og dette representerer et viktig kvalitetsstempel for oss. 

Heroinpriser

Men la oss ikke stoppe der! Vi har også fått høre om “heroinpriser” på våre produkter. La meg slå det fast med en gang, vi tar avstand fra bruk og salg av narkotika. Imidlertid har vi fått høre at noen mener at våre produkter er svært kostbare, så mye som heroinpriser. Hvorfor er det slik? 

For det første så er vår produksjon i Norge og mange av teltene og lavvoene som vi konkurrerer mot blir for eksempel produsert i Asia. I Norge har vi både bedre arbeidsvilkår og høyere lønninger enn det man stort sett har i Asia. Lønnskostnadene til Arctic Lavvo er betydelig høyere og utgjør en stor forskjell i forhold til produktene vi konkurrerer med.

For det andre verdsetter vi lokal verdiskapning, og prøver å handle lokalt med nordiske og europeiske leverandører. Et eksempel her er tekstilen, i Norge finnes det ikke tekstilprodusenter. Det er noen få i Europa, vår tekstil blir produsert i Nederland. Selv om det har en høyere kostpris enn en asiatisk tekstil, føler vi oss tryggere på kvaliteten og arbeidsvilkårene til de som produserer den i Europa.

For det tredje reparerer vi også kostnadsfritt for privatkunder i tre år etter kjøpsdato, noe vi kan gjøre fordi vi har produksjonen i Norge. I tillegg mener jeg Arctic Lavvo har en høyere kvalitet, har lengre levetid på produktene og gir et bedre tilbud til våre kunder. For eksempel kan vi tilby spesialtilpasninger og spesial produksjoner på grunn av at produksjonen er i Norge kontra Asia.

Barnehager

Til slutt vil jeg også nevne barnehager, et emne som jeg personlig er veldig opptatt av da jeg har selv barn i barnehage. For det første, som forelder til barn i barnehage er jeg svært urolig for de utfordringene barnehager nå står overfor. De stadige nyhetene om barnehager som må holde stengt på grunn av bemanningsproblemer, bekymrer meg.

Jeg håper virkelig at politikere og ledende personer tar tak i dette problemet, slik at barnehager kan fortsette å tilby en trygg og god start på livet for våre barn. Så til alle dere som jobber i barnehage har jeg lyst til å si; Stå på, ikke gi opp dere gjør en utrolig fantastisk jobb! Vi trenger dere.

Det andre jeg vil si om barnehager er at vi i Arctic Lavvo er en relativt stor leverandør av lavvoer og gammer til barnehager. Både i Norge og Sverige. Ofte står lavvoene og gammene oppe året rundt, år etter år. Produktene får virkelig kjørt seg i mye krevende vær. Det gjør at vi hele tiden blir utfordret og alltid må jobbe med å bedre kvaliteten og holdbarheten. Det er vi utrolig glad for. Til alle våre barnehagekunder har jeg lyst til å si takk for tilliten, det er helt supert! Jeg er så utrolig glad over å få lov til å være leverandør til dere.

Så der har du det, en reise gjennom Japan, heroinpriser og barnehager. Jeg håper du har lært noe nytt og at du også heier på norsk verdiskapning!

Hilsen,
Daglig leder for Arctic Lavvo, Anders Bongo-Wiik.