Velkommen til Arctic Lavvo!

Vi kan tilpasse teltene våre etter dine behov!

Glamping

Glamping

Hva er Glamping, og hvorfor er det så populært?

Glamping er et sammenslått ord av de to engelske ordene «glamorous camping». Det er en luksuriøs camping opplevelse!  Her er en kort tekst som introduserer deg til det nødvendige du trenger å vite for å starte med glamping.

Luksus!

Med glamping er det luksus som står i sentrum. Om det er telt, lavvo, hytte eller annet du bor i så er fortsatt konseptet slik at luksus ikke skal ofres selv om man oppholder seg utendørs. Alle typer mennesker driver med glamping. Det kan for eksempel være glamping-glade turister, familier eller par som ser etter å gjøre noe unikt ute i villmarken. Kanskje det er derfor glamping har tatt av de siste årene, det er en helt annerledes måte å oppleve naturen på, det å ha luksusen med på tur og fortsatt oppleve villmark.

Du kan også begynne med glamping!

Liker du camping og turliv, samtidig som komforten skal tas vare på er glamping en super løsning. Vi i Arctic Lavvo skreddersyr telt og lavvo etter behov. Venor Gamme er et populært helårstelt til glamping, vi kan sette inn vindu i tak og panoramavindu i vegg. Det blir en magisk opplevelse å ligge i senga å se opp på nordlys og stjernehimmel!

Skap en fast glamping plass.

Drømmen om å ha dette teltet på en fast plass kan du faktisk få oppfylt!

Noen er litt skeptiske til å ha teltet sitt stående oppslått i lengre perioder, med tanke på lovverket. Dette kan stamme fra at det på folkemunne er en oppfatning om at det ikke er lov å ha telt slått opp i mer enn 2 døgn. Dette gjelder kun innmark; altså gårdsplass, hustomt, dyrket mark, engslått, kulturbeite samt lignende områder. Det er derimot lov å ha telt oppslått i lengre tidsperioder i utmark så lenge du er mer enn 150 meter fra bebyggelse. Slår du opp telt i utmark er det ikke noen tidsbegrensning, premissene er at det ikke skal føre til ulempe eller skade på natur, dyreliv og andre.

Vi har mange kunder som har teltene oppslått i både uker og måneder i utmarken for å ha et fint utgangspunkt for flotte natur og friluftsopplevelser. Glamping telt er altså ikke søknadspliktig og lett å komme i gang med. Vi anbefaler deg å sette deg inn i friluftsloven på www.lovdata.no før du bestemmer deg for en fast glamping plass.

Bygg egen platting

Flere velger også å bygge platting for å ha glamping teltet sitt stående på. Det blir litt mer behagelig å ha en solid platting under teltet, og noen føler seg litt tryggere på å la teltet stå over lengre perioder når de har en platting under teltet. Platting er også lovlig å ha i utmark, så lenge den ikke fører til skade eller ulempe for naturen og den er mulig å flytte. Teltene våre kan fint stå oppslått hele året uten platting, men det tar komforten opp flere nivå om du bygger platting.

Skreddersy

Vi skreddersyr telt og lavvo etter dine behov og ønsker. Ta direkte kontakt med oss for å lage ditt drømmetelt! Vi hjelper deg å skape din perfekte leirplass.

God glamping tur!