Velkommen til Arctic Lavvo!

Vi kan tilpasse teltene våre etter dine behov!

Enstangslavvo – en steg-for-steg guide

Enstangslavvo – en steg-for-steg guide

En enstangslavvo er enkel å sette opp, gir en helt ny opplevelse i naturen, og gir deg muligheten til å skape ditt eget fristed i det fri.

Her er en steg-for-steg guide for å sette opp en enstangslavvo:

  1. Mål opp: Bruk målesnor og fest en pinne/plugg i hver ende. Stikk den ene pinnen i bakken i midten av lavvoen. Bruk den andre enden for å måle hvor hver pluggfeste skal festes.

  2. Sett opp rammeverket: Legg duken på bakken med glidelåsen lukket og la nedre kant danne en sirkel. Slå ned pluggene i de regulerbare festene.

  3. Monter midtstanga: Åpne glidelåsen og stikk midtstanga i toppen og reis lavvoen.

  4. Bruk regnhatten: Dersom du skal benytte deg av regnhatten, anbefaler vi å legge den på plass før du heiser opp lavvoen. Det vil være mulig å justere åpningen i forhold til vindretningen.

  5. Legg på bunnen: Dersom du har bestilt en bunn til lavvoen, legg den på plass under midtstanga og fest i pluggfestene. Bunnen kommer med en splitt som kan åpnes dersom man skal ha bål.

  6. Stram opp: Gå rundt lavvoen og stram pluggfestene like mye rundt hele lavvoen.

  7. Sikre lavvoen: Sikre eventuelt lavvoen med barduner. Dersom barduner benyttes, anbefaler vi å bardunere rundt hele lavvoen.

Nå er du klar til å nyte ditt fristed i naturen! Ikke glem å ta hensyn til været, og ha med deg nødvendige forholdsregler for en sikker og behagelig opplevelse. Uten regnhatt eller med delvis åpen regnhatt kan du fyre med bål som i en tradisjonell lavvo, eller lavvoen kan tilrettelegges for ovnsbruk. 

La eventyret begynne!