Velkommen til Arctic Lavvo!

Vi kan tilpasse teltene våre etter dine behov!

Hvordan velge riktig lavvo?

Hvordan velge riktig lavvo?

Hvis du vurderer å kjøpe en lavvo, er det noen ting du bør tenke på. Lavvo er både praktiske og komfortable, og gir deg muligheten til å ha en sosial og hyggelig opplevelse når du er ute i naturen. Det er ingenting som å sitte rundt bålet i en varm og tørr lavvo sammen med familie og venner. 

Lavvoene fra Arctic Lavvo er enkle å sette opp, og er laget for å brukes hele året. På grunn av vekten er lavvoene våre ofte brukt som en fast leirplass eller når en bruker kjøretøy til å flytte på seg.

 

Husk å velge riktig størrelse
Våre lavvoer finnes i ulike størrelser, og størrelsen oppgis i antall personer den er ment for. Dette er antall personer som har plass til å sitte i lavvoen. Hvis du fyller lavvoen helt, vil det ikke være mye plass til utstyr.

Når du skal velge størrelse på lavvoen, må du derfor vurdere hvor mange som skal være med på turen. Husk å beregne litt ekstra plass i lavvoen til utstyr. Hvis dere er fire personer på tur, er lavvo størrelse 4-6 eller 8-10 perfekt. Da vil du ha plass til tilbehør som ovn, utstyr, hund og ved. Mange velger lavvo fremfor telt nettopp på grunn av mulighetene for å fyre med bål eller ovn og ha ståhøyde, så husk å sørge for at det er nok plass til å bruke den på den måten du ønsker.

Våre lavvoer
Selv om alle våre lavvoer er laget like materialer, skiller de seg likevel på noen detaljer og hvordan de er designet. Vi har i hovedsak tre typer lavvoer:

  1. Venor Tradisjonell Lavvo; er nærmest identisk med den lavvoen som samene har brukt i flere hundre år. Bruker trestenger som rammeverk og kommer med både tradisjonelle dørløsninger og mer moderne glidelåsdør. Passer best til permanente leirplasser.
  2. Venor Lavvo; er en moderne versjon av den tradisjonelle lavvoen. Her er rammeverket av aluminiumstenger med enkle klikktilkoblinger i stedet for trestenger og kommer med glidelåsdør. Passer godt til både permanente leirplasser og en mer mobil friluftsliv.
  3. Venor Enstangslavvo; har en midtstang i stedet for et rammeverk av stenger. Det reduserer vekten på lavvoen og gjør den superlett å slå opp. Passer godt når man flytter ofte på leirplassen.

 

Pipegjennomgang og regnhatt er standard på alle våre lavvoer. Andre små detaljer som justeringsmuligheter for barduner og pluggfester, praktiske festeanordninger for bardunene og lignende er ikke essensielle for at lavvoen skal fungere, men likevel standard for våre lavvoer. Dette er løsninger som gjør det praktisk, enklere og tryggere for deg å sette opp og bruke våre lavvoer.

Alle våre lavvoer har en duk laget av 50% bomull og 50% polyester, den er råtebehandlet og impregnert. Dette gjør duken vanntett og samtidig pustende. Inneklimaet i lavvoen blir dermed bedre i forhold til lavvoer i vanntett ripstop-materiale eller PVC-duker, da vår duk slipper fuktighet ut i stedet for å stenge kondens og fuktig luft inne i lavvoen. Alle lavvoene har også mulighet for innerduk, bunnduk og fyring med bål og teltovn. 

 

Med de solide materialene vi har valgt til lavvoene og praktiske løsninger egner de seg svært godt til det tøffe nordiske klimaet. Bruk våre lavvoer og du kan være sikker på at du holder deg tørr, trygg og varm gjennom alle årstider!

Hvis du er usikker, ikke nøl med å kontakte oss - vi hjelper gjerne med å finne den lavvoen som passer best for deg!