Velkommen til Arctic Lavvo!

Vi kan tilpasse teltene våre etter dine behov!

ÁRRAN 360° - verdens største lavvo

ÁRRAN 360° - verdens største lavvo

ÁRRAN 360° er en hybrid mellom urfolksfortellinger og innovativ teknologi. Det er det aller første prosjektet som presenterer seks originale 360°-grader filmer av seks ledende samiske filmskapere og kunstnere fra Sápmi. Filmene vises i verdens største spesialbygde lavvo utstyrt med et 28 meter langt lerret. Dette er et spektakulært prosjekt som kombinerer samiske historiefortelling med high tech. Det blir en spennende miks av tradisjoner der det hele foregår i en lavvo, men med ny teknologi og moderne fortellerformater.

Árran er et nordsamisk ord for ildstedet i en lavvo, og rundt bålet har vi fortalt historier i uminnelige tider. Med ÁRRAN 360° vil man invitere publikum fra hele verden til å oppleve kraften i vår særegne visuelle fortellertradisjon. 

Prosjektet er utviklet av Internasjonalt Samisk Filminstitutt (ISFI) i samarbeid med Office for Contemporary Art Norway (OCA) og Norsk filminstitutt (NFI). Vi i Arctic Lavvo har fått være med på prosjektet som produsent og leverandør av lavvoen brukt i prosjektet. 

Prosjektet hadde verdensdebut i Venezia høsten 2022, og ble vist for første gang i Sápmi under Tromsø internasjonale filmfestival 2023. ÁRRAN 360° er en helt ny og annerledes måte å formidle samiske historier, myter og levemåter. Å være en del av dette prosjektet er en ære og vi i Arctic Lavvo er stolt av å ha vært med på dette unike prosjektet.